Hvad er rodfræsning?

Bliv klogere på rodfræsning

Hvis du er markejer eller af andre årsager råder over et større skov- eller udendørsareal, har du måske hørt om rodfræsning før. Det kan også være, at du har købt en ny grund, hvor der er stor og tæt beplantning af diverse rødder og træer og derfor har fået anbefalet rodfræsning med henblik på at gøre din grund plan. I dette indlæg vil vi forklare, hvad rodfræsning egentlig er, hvornår du kan få brug for det, og hvad der egentlig adskiller det fra stubfræsning, som måske er mere velkendt.

Hvad er rodfræsning, og hvem kan have brug for det?

Rodfræsning udføres ved hjælp af forskellige maskinmodeller alt afhængig af omfanget. Rodfræsning er en arbejdsmetode, der har til formål at fjerne rødder og træstød i jorden, der er i vejen for alt fra såning af græs til bebyggelse og pløjning, hvor du fx ikke kan komme til med dine markmaskiner på grund af disse rødder. En rodfræser kan arbejde i en dybde fra 15 til 50 cm alt afhængig af maskinen, og det er derfor en god løsning til jer, der vil blive helt kvit med tunge, tykke og dybe rødder, der er i vejen for korrekt udnyttelse af jeres grundareal. Rodfræsning er enormt effektivt, og det kræver ofte kun én enkelt overkørsel for at komme rødderne og træstødene til livs.

Forskellen på rodfræsning og stubfræsning

Ofte udføres stubfræsning og rodfræsning med de samme maskiner og teknikker, men stubfræsning henvender sig ofte til private haver. Det er sjældent, at din have vil være fuldstændig dækket af træstød og rodsystemer, hvorfor man i stedet bruger stubfræsning til at slippe af med træstubbe og de enkelte rødder, der måtte være i din have. En god og dyb stubfræsning vil efterlade dig med en jord, der igen er klar til beplantning og såning af græs.