Få råd til, hvodan flytter man et træ Viden om træer

Hvordan flytter man træer

Kan man selv flytte træer i haven?

Har du planter, buske eller træer i din have, som du gerne vil flytte til et andet sted? I udgangspunktet kan du sagtens selv udføre en sådan flytning, men det kræver en vis forberedelse og tålmodighed. Mindre planter og buske er nemmere at flytte, men her er en rodskæring stadig nødvendig for at sikre optimale forhold for planten på det nye sted. Ved flytning af større træer, er det imidlertid altid en god idé at rådføre sig med en professionel.

Hvordan man flytter træer

Træflytning er ikke en nem disciplin, men det er bestemt muligt. Har du derfor brug for at flytte et træ i forbindelse med en ombygning, flytning, anlægning af terrasse eller noget helt fjerde, skal du ikke fortvivle. Når du flytter træer eller buske, bør du først og fremmest have forberedt det nye voksested inden selve flytningen – her gøres et hul klart, som er en anelse større end plantens rodklump. Ved flytning af mindre træer er det tilstrækkeligt at ryste rødderne fri for jord, før det plantes på det nye sted. Flytning af større træer kræver imidlertid, at træets rodnet tages op som en sammenhængende klump.

Efteråret er den mest optimale årstid for træflytning. I denne tid på året er jorden stadig varm nok til, at træets rødder kan regenerere de levende spidser og på den måde sørge for, at træet eller busken får tilført vand, når det bliver forår igen.

Når professionel træflytning er nødvendigt

Gamle træer kan have stor affektionsværdi, og de kan derfor være svære at skille sig af med. Her er træflytning en ideel løsning. Professionel træflytning er din garant for, at dit træ overlever på det nye voksested. Her tilbyder vi desuden deponering af dine træer i en periode, hvis du f.eks. er i gang med i større ombygning, hvor maskiner skal kunne komme til i haven.